fbpx

Punctul IT la Start Your Start-Up UPB

Robert Brezoaie si Punctul IT la Start Your Start-Up UPB

Echipa Punctul IT împreună cu fondatorul Robert Brezoaie a participat pe 27 octombrie la Start Your Start-Up, eveniment organizat de Universitatea Politehnică București. 

Pe lângă stand-ul de prezentare, unde ne-am adunat entuziasmul, meșteșugul și câteva dintre cele mai noi echipamente și proiecte, Robert a ținut și o prezentare studenților interesați de cursurile de programare pentru copii sau pur și simplu de parcursul dezvoltării propriei afaceri. 

Pentru că Punctul IT s-a construit din îmbinarea cu succes a pasiunii, efortului și creativității, echipa noastră continuă să inspire aceeași rețetă oriunde merge! Așadar, o să vă povestim puțin despre eveniment, ce am învățat, ce am oferit și ce proiecte plănuim în continuare.

Cum am ajuns să participăm la evenimentul Universității Politehnica București, Start Your Start-Up

Cum am ajuns să participăm la evenimentul Universității Politehnica București, Start Your Start-Up

Participarea la Start Your Start-Up a fost o consecință naturală a dorinței noastre de a-i inspira pe studenți să-și urmeze pasiunea. Prin standul nostru, ne-am dorit să le prezentăm proiectele Punctul IT și să oferim perspectiva noastră asupra integrării tehnologiei în ideile lor de afaceri. 

În plus, locul ne-a chemat. Universitatea Politehnică București este o parte esențială în istoria de origine a Punctului IT. Robert Brezoaie, fondatorul echipei noastre și profesor la Punctul IT, este absolvent al FILS – Universitatea Politehnică București, iar ideea de a-și începe propria afacere a încolțit chiar din vremea studenției. 

Stand-ul nostru la Start Your Start-Up

Stand-ul Punctul IT la Start Your Start-Up

Stand-ul nostru a prezentat câteva dintre cele mai noi echipamente, inclusiv brațul robotic programabil și circuitul cartofilor cântăcioși, cu care am făcut furori și în vizita noastră la Comic Con 2023

Echipa noastră a discutat atât cu studenți, cât și cu profesori ai universității, aflând despre interesele și pasiunile lor, prezentând munca noastră și ultimele proiecte, dar nu am putut sta locului în compania atâtor cercetători și firme din domeniul tehnologiei și nu numai.

Astfel că ne-am plimbat și pe la celelalte stand-uri, punând întrebări, împărtășind experiențe și învățând de la companii precum Kinderpedia, BCR, Royal Audit House, Incubatorul de Afaceri INCERTRANS și multe alte organizații. 

Robert Brezoaie în dialog cu studenții Universității Politehnica București

Robert Brezoaie în dialog cu studenții Universității Politehnica București

În cadrul evenimentului Start Your Start-Up UPB, fondatorul Punctul IT, Robert Brezoaie, a ținut un dialog deschis cu reprezentanții și studenții Universității Politehnica București, în care a povestit despre parcursul său antreprenorial și a răspuns întrebărilor tinerilor interesați. 

Iată câteva dintre subiectele abordate de Robert și studenții UPB:

Cum îți descoperi pasiunea

Câțiva dintre cei prezenți la Start Your Start-Up au vrut să afle cum îți poți descoperi pasiunea pe care o vei transforma într-o afacere sustenabilă, iar Robert le-a dat soluția care a funcționat cel mai bine pentru el: prin expunere.

Robert a încercat cât mai multe experiențe academice, prin muncă și prin voluntariat. A fost atent la lucrurile care l-au entuziasmat și a căutat soluții prin care să le poată face în continuare. Îndrăznind să simtă și se expună unor medii diverse, și-a descoperit pasiunea pentru predare, pentru programare, pentru antreprenoriat și chiar pentru navigație. 

Astfel, a ajuns să organizeze cursuri de programare pentru copii, unde ajută sute de cursanți să-și descopere pasiunea și modul în care o pot urma cu ajutorul tehnologiei.

Importanța oportunităților de voluntariat

Robert a pus accent pe oportunitățile de voluntariat și valoarea acestora în a-ți găsi entuziasmul și pasiunea, dar și în a te cunoaște mai bine, în a întâlni oameni noi care te vor inspira și, în special, în a-ți forma perspectiva asupra misiunii tale. 

Pentru Robert, voluntariatele locale și cele din străinătate, în locuri precum Hong Kong, Myanmar și Taiwan, i-au deschis apetitul pentru dinamicitatea vieții de antreprenor, l-au ajutat să-și găsească mentori și i-au deschis oportunități.

Acum Robert oferă aceste oportunități persoanelor interesate și promovează activitățile de voluntariat. Ele sunt utile și pentru a dezvolta o conștiință a rolului individului în lume și ne ajută, când suntem la început de drum și nu numai, să conștientizăm valoarea pe care vrem și pe care o putem aduce în lume.

Investiția este în primul rând în noi înșine

Întrebat în legătură cu investiția sa la început de drum, Robert a răspuns, „Finaciar, 0. Am investit munca și timpul meu”. 

Robert Brezoaie subliniază că investiția inițială nu trebuie să fie financiară. El încurajează studenții să investească timp și efort în descoperirea pasiunii și dezvoltarea abilităților lor. 

Pentru el, pasiunea și angajamentul sunt motorul principal al succesului. 

Viziunea fondatorului Punctul IT, Robert Brezoaie – Investind în viitorul social prin pasiune

În viziunea lui Robert Brezoaie, Punctul IT este un mod de a lăsa lumea un pic mai bună. „Este, până la urma urmei, o afacere socială,” a spus el la evenimentul UPB.

Robert a conceput o modalitate prin care acumularea de informații noi să fie cât mai aplicată, iar educația să dea naștere unei stime de sine sănătoase, unei competiții care inspiră, nu care demoralizează. Astăzi, Robert oferă cursuri IT pentru copii la Buzău și a deschis de curând mai multe locații pentru cursuri în București.

Prin Punctul IT, Robert propune un model unic de cursuri de programare pentru cei mici, care nu-i învață doar să codeze, ci îi învață să folosească tehnologia pentru a-și susține pasiunile și pentru a-și construi propriile proiecte. „La finalul zilei,” a spus el, „Știm că îmbunătățim societatea, facem ceva mai bun.”

Cum punem în practică viziunea lui Robert la Punctul IT

Echipa de la Punctul IT pune în practică un model educațional prin care fiecare cursant să își poată defini o relație sănătoasă cu educația, descoperindu-și abilitățile, pasiunile și oportunitățile. Iată câteva moduri prin care urmărim să realizăm această viziune, fie în locațiile din țară, fie în online:

Educația ca joc

Noi credem în jocurile video ca resurse de educație și inspirație. La Punctul IT, educația este percepută ca un joc captivant. Prin “gamificarea” educației, copiii sunt motivați să învețe prin sisteme de recompensare similare cu cele din jocurile video. Acest model de învățare creează o competiție sănătoasă și îi încurajează pe copii să exploreze domenii precum programarea, designul de jocuri și multe altele.

Explorarea pasiunilor și abilităților celor mici

Fiecare copil are posibilitatea de a-și descoperi pasiunile și abilitățile prin module de cursuri care îmbină tehnologia și programarea cu industrii diferite. Cursurile personalizate oferă oportunități pentru dezvoltarea intereselor individuale, de la imprimarea 3D la game development, trading și multe altele, oferind oportunități de învățare pentru meserii de viitor.

Încurajare, inspirație și competiție sănătoasă

Clasele au între 6 și 10 cursanți, pentru ca fiecare profesor să poată monitoriza parcursul lor și să asigure siguranța cibernetică

Mai mult decât atât, fiecare cursant își descoperă propriile lecții. Competiția nu este pentru note, iar fiecare elev este evaluat în funcție de propriile sale module și abilități. Lucrând totuși unul lângă celălalt, copiii au ocazia să-și împărtășească propriile experiențe și să descopere interese noi. 

Ce urmează? Hardcore Antreprenor Hackathon 4.0

Reprezentând Punctul IT, Robert Brezoaie se implică în proiectul Hardcore Antreprenor Hackathon 4.0., pentru a susține proiectele viitorilor antreprenori prin prezentări, planuri de dezvoltare antreprenorială și brainstorming. 

Împreună cu alți specialiști de la Universitatea Politehnică București și nu numai, echipele implicate au misiunea de a găsi cele mai sustenabile idei de afaceri.