fbpx

Punctul IT deschide noi locații în București. Interviu cu Crina Duță

Crina Duță este managerul a două locații Punctul IT București

Punctul IT s-a extins cu două locații noi în București. Crina Duță, managerul celor două francize, ne povestește despre experiența ei și planurile de viitor.

Cine este Crina Duță?

Crina Duță este managerul celor două noi francize Punctul IT în București și nu numai. Experiența ei de până acum se extinde dincolo de antreprenoriat, fiind în același timp:

  • Profesor de laborator în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București
  • Doctorand la Universitatea Politehnica
  • Test Engineering Analyst în cadrul unei companii IT

Cu ocazia lansării noilor francize Punctul IT, Crina ne povestește puțin despre ea, despre pasiunea ei pentru tehnologie și predare și despre rolul ei în cadrul școlii de programare pentru copii Punctul IT.

Bună, Crina! Povestește-ne puțin despre tine!

Salut! Eu sunt Crina și sunt profesor de laborator în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și doctorand în cadrul aceleiași universități. 

Sunt pasionată de domeniul IT, îmi place să fiu la curent cu noile tehnologii și mai ales să pun accent pe calitatea produselor software, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ocup și postul de Test Engineering Analyst în cadrul unei companii IT. 

Ce-mi place cel mai mult la domeniul IT este faptul că este un domeniu în continuă schimbare și că, prin activitatea mea în acest domeniu, pot contribui la dezvoltarea și implementarea unor soluții tehnologie inovatoare. 

Sunt o persoană căreia din totdeauna i-au plăcut cifrele și care are o gândire analitică. În liceu am urmat un profil real, iar în cadrul facultății am studiat secția Calculatoare și Tehnologia Informației. 

Cum a început pasiunea ta pentru predare și educație?

Pasiunea pentru predare este motivată de dorința de a-mi împărtăși cunoștințele și de bucuria pe care o simt atunci când văd rezultatele elevilor mei.

Primii mei pași în lumea pedagogică au început în timpul facultății, când am urmat cursurile de pedagogie și, ulterior, prin ocazia pe care am avut-o de a lucra cu copii de clasa a VIII-a, pe care i-am pregătit pentru examenul bilingv la limba franceză. 

Ce te-a motivat să devii managerul a două noi francize Punctul IT în București?

Crina Duță ține cursuri de programare la Punctul IT București

Motivația de a deveni managerului a două noi francize Punctul IT a fost determinată de experiența pe care o trăiesc în predarea laboratoarelor. 

Mi-am dat seama că îmi place foarte mult sa interacționez cu elevii și că, prin susținerea cursurilor de programare pentru copii în București, pot îmbina aceste două pasiuni, pasiunea pentru tehnologie și pentru predare. 

Ce te entuziasmează cel mai mult la Punctul IT?

Cel mai mult mă entuziasmează faptul că voi avea ocazia de a lucra cu copiii și de a-i ghida în lumea tehnologiei. 

Mă bucură faptul că mă voi putea implica în procesul lor de învățare, că-i voi putea ajuta să își descopere și să-și dezvolte abilitățile tehnice și că vom lucra împreună la crearea unor proiecte și aplicații super creative. 

Care au fost cele mai mari provocări în deschiderea și gestionarea francizelor Punctul IT? Cum le-ai depășit?

Cred că cea mai mare provocare în deschiderea și gestionarea celor două francize a fost alegerea unor locații potrivite pentru desfășurarea cursurilor de programare pentru copii

Punctul IT este o școală „altfel” decât o școală tradițională și, atunci, cu multă implicare și după îndelungi căutări, am reușit să găsesc locațiile cele mai bune. 

Avem la dispoziție o locație academică, în campusul Universității Politehnica din București și o locație de tip coworking la AM Social Space. 

Ce planuri de dezvoltare aveți pentru francizele Punctul IT din București?

Principalele planuri de dezvoltare ale francizelor includ extinderea gamei de programe și obținerea mai multor parteneriate cu companii și instituții specializate pentru a oferi oportunități de stagii și pentru a organiza evenimente prin care să ne promovăm misiunea. 

De asemenea, urmărim mereu să ne extindem echipa și numărul de locații pentru a putea sprijini parcursul cât mai multor copii. 

Ce obiective personale ți-ai stabilit în calitate de manager al francizelor Punctul IT?

Obiectivul meu principal în calitate de manager al francizelor este perfecționarea metodelor educaționale prin formare continuă și prin colectarea feedback-ului de la elevii și părinții cu care voi colabora. 

Pentru mine, este foarte important să dezvolt o colaborare pozitivă și constructivă cu elevii și părinții. De asemenea, îmi doresc ca serviciile noastre să ajungă la cât mai mulți copii din cât mai multe orașe, astfel încât să le putem oferi inspirația și ghidarea potrivită pentru a-și descoperi pasiunile. 

Cum ai descrie conceptul Punctul IT și ce îl face unic în peisajul educațional pentru copii?

Conceptul Punctul IT este unic în peisajul educational pentru copii prin accentul pe care îl pune pe flexibilitate și diversitate. 

Punctul IT este o școală de programare pentru copii care se adaptează nevoilor individuale ale elevilor și care le oferă acestora șansa de a explora subiecte diverse. Misiunea noastră este să educăm copiii și tinerii și să le oferim oportunitatea să se dezvolte pas cu pas. 

Copii care participă la cursurile Punctul IT se bucură de o curriculă bogată, ușor de înțeles și interactivă, de suport și ghidare constante și de un mediu relaxant care le permite să exploreze domeniul IT în ritmul lor.

În opinia ta, care sunt avantajele și dezavantajele cursurilor online față de cele desfășurate la sediu?

Crina Duță vorbește despre avantajele cursurilor la sediul Punctul IT București

Cursurile de programare pentru copii online reduc necesitatea elevilor de a călători până la sediul și le permit să participe la sesiunile noastre și să rămână în contact cu profesorii Punctul IT. 

Dezavantajul acestor cursuri este faptul că elevii nu se pot bucura și de echipamentele pe care le deținem, cum ar fi imprimantele 3D, roboți, ochelari VR etc..

Care este viziunea ta despre educația ca joc?

Educația ca joc, sau, mai bine zis, prin joc oferă un mediu sigur și stimulativ pentru exprimarea creativității. 

Jocurile necesită adesea concentrare, perseverență și efort pentru a fi create. Astfel, elevii pot învăța importanța muncii lor și se pot bucura de satisfacția propriilor creații. Acest lucru îi va motiva să continue să depună eforturi și să își urmeze pasiunile. 

Educația ca joc schimbă perspectiva asupra procesului de învățare, îl face să fie plăcut, interactiv și atractiv. 

Cum crezi că va evolua rolul tehnologiei în educația copiilor în următorii ani?

Cred că tehnologia va facilita din ce în ce mai mult incorporarea experiențelor virtuale și a simulărilor în procesul de învățare, oferind elevilor oportunitatea de a explora subiecte complexe și de a experimenta situații practice într-un mediu sigur și controlat. 

Realitatea virtuală și augmentată pot fi folosite pentru a crea tururi virtuale ale unor locuri istorice sau pentru a explora concepte științifice într-un mod interactiv. 

De asemenea, cu ajutorul tehnologiei, colaborarea și conectarea între elevi din întreaga lume va fi îmbunătățită, permițându-le să lucreze împreună la proiecte comune, să-și dezvolte abilitățile sociale, îmbogățindu-și cunoștințele culturale și lingvistice și descoperind oportunități pentru o carieră în meserii de viitor

Ce sfaturi ai pentru părinții care doresc să-și înscrie copiii la cursurile Punctul IT?

Sfatul meu pentru părinții care își doresc să își înscrie copiii la cursurile Punctul IT este acela de înțelege nevoia și pasiunea copiilor. 

Noi punem accent pe dorința copilului de a învăța programare, acesta fiind și motivul pentru care înscrierea la cursurile Punctul IT se face pe baza unui interviu cu ajutorul căruia ne putem da seama care sunt dorințele și pasiunile copilul și care ar fi direcția potrivită pentru el.

De asemenea, îi încurajez pe părinți să-și arate interesul față de ceea ce învață copiii, să îi susțină și să îi încurajeze în procesul lor de învățare fără a-i forța sau a le cere mai mult decât ei își doresc. 

Fiecare copil are ritmul său de învățare și aprofundare a cunoștințelor, iar profesorii de la Punct IT se vor asigura constant că aceștia evoluează de la ședință la ședință.

Ce mesaj ai pentru comunitatea locală și pentru cei interesați să facă parte din familia Punctul IT?

Îi invit cu drag să se alăture cursurilor de programare pentru copii și evenimentelor realizate de Punctul IT pentru a se bucura de experiențe captivante și de a descoperi o lume fascinantă de posibilități și creativitate digitală. 

Vom lucra împreună, vom împărtăși idei și ne vom susține reciproc în călătoria noastră de învățare a programării. Fiecare membru al familiei Punctul IT va aduce o perspectiva unică și va contribui la atmosfera prietenoasă și stimulativă a cursurilor noastre.